”Messut on tehokas tapa markkinoida ja löytää osaavia työntekijöitä”

”Missä muualla tarjoutuu yhtä hyvä mahdollisuus, kuin messuilla, esitellä samanaikaisesti uusia koneita ja niiden toimintoja käytännössä sekä päästä henkilökohtaisiin keskusteluihin niin nykyisten kuin uusien potentiaalisten asiakkaiden kanssa?” kysyy Janne Lavonen, Ponsse Oyj:n Etelä-Suomen aluevaraosapäällikkö Mikkelin toimipisteestä.

Ponsse kiertää aktiivisesti messuja aina ulkomaita myöten. Yrityksessä on luotettu henkilökohtaisiin kontakteihin jo Einari Vidgrénin ajoista lähtien. Siellä missä metsäalan ihmiset ja koneyrittäjät kohtaavat, on Ponsse paikalla. Keltamustat koneet ovat pitkin vuotta näyttäytyneet ympäri Suomea erilaisissa konetapahtumissa.

Elokuussa ollaan Mikkelissä.

Etelä-Savon Konepäivä avaa koneyrittäjien syyskauden

Mikkelin raviradalla 12.8.20023 järjestettävillä Konepäivillä Ponsse esittäytyy kahden suuren osaston voimalla. Konepäivään on valmistauduttu huolella. ”Tuomme messualueelle pari uusinta konemalliamme, pari telttaa, rekvisiittaa, esitteitä sekä usean henkilön asiantuntijaryhmän”, Lavonen luettelee. ”Kiinnostuneet pääsevät metsäkoneen ohjaimiin, koeajamaan uutuuksia, aivan omin käsin”, hän lupaa.

Lavonen pitää tärkeänä sitä, että Mikkelin Konepäivillä on esillä runsaasti näytteilleasettajia, ja että esillä on eri metsäkone-, maansiirtokone-, traktori-, mönkijä- ja henkilöautomerkkejä, kuljetuskalustoa sekä paljon eri palveluja tarjoavia yrityksiä. 

Janne Lavonen, Ponsse Oyj:n Etelä-Suomen aluevaraosapäällikkö Heikki Luukkosen haastateltavana. Valokuva: Tomi Reinikainen

Ponsse on toiminut Mikkelissä vuodesta 1989 alkaen. Toiminta Etelä-Savon pääkaupungissa käynnistyi varaosamyynnillä. Metsäkoneiden huolto aloitettiin vuonna 1997. Nykyisin Ponsse, jolla on noin 70 prosentin markkinaosuus Etelä-Savon metsäkonemarkkinoista, palvelee alueen koneyrittäjiä uudesta huoltopalvelukeskuksesta käsin.

Vaikka ollaankin Ponssen sydänmailla, Konepäivä antaa yritykselle mahdollisuuden laskeutua koko kansan keskuuteen ja tarjoata hyvää näkyvyyttä. Messuille on helppo tulla. ”Lauantai on mainio messupäivä, varsinkin kun ohjelmaa on järjestetty koko perheelle”, Ponssen aluevaraosapäällikkö toteaa.

Hän uskoo, että Mikkelin Konepäivillä syntyy lupsakka ilmapiiri niin konekaupoille kuin kontaktien tekemiselle.

”Ponssen osastolle kannattaa tulla myös juttelemaan työmahdollisuuksista maailman parhaalla metsäkonevalmistajalla. Haemme jatkuvasti uusia tekijöitä eri osa-alueille tuotantoon, tuotekehitykseen ja huoltopalveluihin. Mikä sen parempaa kontaktoitumista onkaan kuin työntekijä ja mahdollinen työnantaja kohtaa messuilla kasvokkain”, Janne Lavonen sanoo. 

”Nyt on hyvä tilaisuus myös koneyrittäjille järjestää rekryään”, Lavonen vinkkaa ja tietää kuskeista käytävän kovaa kisaa.

”Mikkeli on hyvä paikka koko perheen konetapahtumalle.”

Teksti: Heikki Luukkonen, HL-Mark

Kansikuvassa Buffalo, joka on toinen Etelä-Savon Konepäivän aikana Ponssen messuosastolla esiteltävistä metsäkoneista. Kiinnostuneet pääsevät Buffalon ohjaimiin hakemaan tuntumaa metsätöihin. Valokuva: © Ponsse Oyj

Scroll to Top