Etelä-Savon Konepäivä ylitti John Deeren messuodotukset

Metsäkoneiden valmistukseen, markkinointiin ja myyntiin erikoistunut John Deere Forestry Oy oli valmistautunut elokuussa 2023 järjestettyyn Etelä-Savon Konepäivään huolella. Yritys oli tuonut Konepäivän osastolleen Joensuun tehtaalla valmistetun John Deere 1270G -harvesterin, messuteltan, videoita, metsäkoneen pienoismalleja, lippiksiä, runsaasti esittely-, tuotetieto- sekä mainosmateriaalia. Yrityksen tuotteita ja ohjelmistoja esiteltiin usean henkilön voimin.

John Deere Suomen jälkimarkkinointipäällikkö Mikko Borgström ja markkinointipäällikkö Paula Saarinen olivat tyytyväisiä niin Konepäivän kuin John Deeren metsäkoneen saamaan suosioon. ”Konepäivä ylitti odotuksemme”, Mikko ja Paula toteavat yhteen ääneen. ”Ihmisiä oli osastollamme monipuolisesti koko messupäivän ajan.”

Messujen ajaksi John Deere oli järjestänyt metsäkoneen viereen alumiiniportaat, joita pitkin halukkaat saattoivat kiivetä koneen ohjaamoon. ”John Deeren metsäkone kiinnosti ihmisiä”, Paula kertoo. ”Jono koneen ohjaamoon kesti lähes koko päivän ajan”, hän naurahtaa.

Paula ja Mikko pitävät messuosallistumista tärkeänä markkinointikeinona. ”Ensinnäkin tietoisuuden saavuttaminen on ensimmäisiä messujen tavoitteita. On myös tärkeää kuulla asiakkaita ihan kasvokkain”, he sanovat.

Paula piti Mikkelin Konepäivässä erinomaisena sitä, että tilaisuus oli koko perheelle suunnattu, ja sitä, että lapsille oli tarjolla näkemistä ja tekemistä. ”Oli ihanaa nähdä, kuinka lapset olivat innostuneita. Oli kiva katsella heidän iloaan. Heiltä saimmekin paljon kysymyksiä.” Paula Saarinen piti Mikkelin ravirataa onnistuneena valintana konetapahtuman ympäristöksi. ”Mikkelissä järjestettyjen messujen suosio kertoo, että tällaiselle tapahtumalle on kysyntää, ja että koneet kiinnostavat.”

”Ihmisten määrä yllätti”

John Deeren osastolla pidettiin myös arpajaiset. ”Käsittämätön määrä ihmisiä”, Paula hehkuttaa. ”Arpalipukkeemme loppuivat kesken. Niitä täytyi käydä monistamassa lisää.” Konepäivän aikana arpalipukkeita täytettiin viisisataa kappaletta. Voitto meni Juvalle.

”Sitten kun Etelä-Savon Konepäivä seuraavan kerran järjestetään Mikkelissä, John Deere on paikalla”, lupaavat John Deere Forestry Oy:n Suomen jälkimarkkinointipäällikkö Mikko Borgström sekä markkinointipäällikkö Paula Saarinen.

Teksti ja kuvat Heikki Luukkonen

Scroll to Top