Roope Tonteri, kolminkertainen lumilautailun maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti viihtyy Suomen metsissä, Malwa -pienmetsäkoneen ohjaimissa

Olipa sitten kesähelle tai paukkupakkaset, menestynyt lumilautailija Roope Tonteri kertoo nauttivansa täysin siemauksin nykyisestä elementistään suomalaisesta metsästä. Kilpaura on vaihtunut metsätöihin.

Omaa Metsätyöt -yritystään Tonteri on pyörittänyt vuodesta 2021 alkaen. Metsätyöt hoituvat Malwan pienmetsäkoneella, joka on osoittautunut todella ketteräksi varsinkin harvennushakkuissa.

”Töitä ja asiakaskuntaa on alkanut löytyä myös tällaiselle pienemmälle koneelle. Ajatus Malwan hankintaan lähti omasta metsästä ja siitä, minkälaista jälkeä sinne halusin.” 

Metsänomistajaksi hän ryhtyi jo lumilautaurheilijan aktiivivuosina. Omaa metsää onkin ehtinyt vuosien varrella kertyä noin 50 hehtaaria.

”Näissä hommissa on haastetta ja elämäntyötä ihan riittävästi”, Roope toteaa. Hän kertoo välillä ajattelevansa lumilautailun tuomia hetkiä ja menestystä, muttei enää kaipaa niitä. ”Aikansa kutakin”, hän mainitsee. Tavoitteet ovat konkretisoituneet nyt omaan yritykseen ja omien tiluksien hoitamiseen.

Tänä viikonloppuna Roope Tonterin tavoittaa Etelä-Savon Konepäiviltä, Mikkelin raviradalta. Hän touhuaa Malwan pienmetsäkoneiden osastolla.

”Mikkelin messuilla odotuksia ei hirveästi ole kun en ole ennen kyseisessä tapahtumassa ollut mutta. ”Metsänomistajien kanssa on aina mukava jutella, ja on myös mukava nähdä, jos perheen pienemmät ovat koneista kiinnostuneita.”

”Nuorille haluisin sanoa sen, että olkaa omia itsejänne. Jos johonkin ryhdytte, niin hoitakaa se niin hyvin kuin osaatte, ja olkaa avoimia oppimaan uutta.”

Roope Tonteria haastatteli Heikki Luukkonen

Etelä-Savon Konepäivä lauantaina 12.8.2023 klo 9 – 16 Mikkelin raviradalla.

Malwan osasto on nro 4

Scroll to Top